Soukromým letadlem do Paříže jako tajná akce k výročí

Dvoje výročí od našich dvou svateb… to si zasloužilo překvápko 🎁 A tak jsme s Mírou už někdy v zimě na horách na lanovce vymysleli plán. A nenápadně postupně ho ladili, až nastal den D. Trochu jiný, než ten v Normandii při vylodění. My jsme se vylodili na Terminálu 3 letiště v Praze. A nikdo po nás nestřílel.

Holkám jsme řekli, že jednu neděli v červnu vyrazíme na výlet na jedno místo v Česku. Báli jsme se, že nebudou dostatečně oháklé, a tak jsme v rámci plánu hráli divadlo, že hned od 10:00 je čeká první část programu – dopolední koktejl, na který by bylo vhodné se hezky oháknout. Já zajistil hlídání pro Melisku a Míra pro Barnýska 🙂 A v neděli ráno jsme naskákali do auta a vyrazili.

Že něco nehraje poznaly holky na parkovišti v Praze, odkud ví, že jezdí transport na letiště. Překvapení v očích se změnilo na hororový pohled, když musely z tašek vyndat šampóny, mačety a žehlící prkno 😄 S řidičem na parkovišti jsme se ještě chytře při placení domluvili, ať v autě zvolá: “Na Terminál 2 tedy, jo?” … abychom je jako zmátli, že to bude po Evropě běžnou linkou.

https://www.facebook.com/milan.polak.94/videos/10214173115073205/

Jak je vidět ve videu, tak celé jim to začalo docvakávat na Terminálu 3, který je myslím jen pro soukromá letadla. Vtipná neplánovaná scénka byla, když jsme vstoupili do Terminálu a Keliška s kámoškou hned běžely studovat odletovou tabuli, aby zjistily, kam by to asi mohlo být. A tam stálo jen: Braunschweig 🙂 Asi se tam nepíší všechny odlety soukromých letadel, protože to asi není třeba, ale tohle je zmátlo bohatě a začaly přemýšlet, kde by ten “Braunschwina” mohl být a co tam jako letíme dělat 🙂

Do haly pro nás přišel pilot a dva pomocníci, kteří nám vzali kufry. Kontrola také probíhala trošku jednodušeji a sympatičtěji a najednou jsme stáli v proskleném salónku a z okna koukali na “naše” letadlo. Holky měly lesklý oči, viděl jsem to! Takže se povedlo a mohli jsme domů.

A nebo ne. V letadle nás přivítala symaptická Kristína s tím, že se o nás po cestě bude starat. Podotýkám, že všichni pořád měli instrukce, že nesmí prozradit, kam se letí. Pilot tedy přišel říci, že nás vítá a ať si užijeme let… ehmm… někam 🙂 No a začal super zážitek a obžérství takové, že i švédské stoly na dovče v Egyptě by čuměly.

Jídlo do soukromého letadla se objednává na přání pár dní před odletem, kdy nám Kristína psala e-mail, co bychom si představovali. Zvolili jsme snídani podle ní, něco sladkého a před přistáním sushi. Jakože jen tak na zub 🙂 A k pití šampaňské. Ehmm. Protože nám bylo blbé si dát v 10 ráno Cuba Libre nebo pár GTček ke snídani.

Vtipné vlastně je, že jsme se ptali na čas odletu a bylo nám odpovězeno: “No, to je přeci na vás” 🙂 Ajooo vlastně, vždyť letíme soukromákem.

No… a tak jsme se usmívali od ucha k uchu, seděli, jedli, popíjeli, klábosili, letěli a Simča se Zorkou pořád nevěděly kam. Holky vše vyšpekulovaly, až při přistání, kdy z okénka zahlédly Eiffelovku. V tu chvíli jim došlo, že Bukurešť to asi nebude.

Byl to jeden z těch dnů, na které se nezapomíná. Ale stejně vám vždy dojde, že to, jak jste šťastní je hlavně o lidech, kteří jsou kolem vás. Prostě, než letět tryskáčem s debilama, tak stokrát raději s fajn lidma na kole. To už mě život naučil 🙂
Paříž jsme si skvěle užili, bylo 24 stupňů a polojasno a… a o tom až další článek 😉

Let soukromým letadlem je zážitek, na který by si člověk uměl zvyknout. A to zrychlení přepravy je obrovské. Nečekáte na odbavení, nemusíte být na letišti X hodin předem, nestojíte ve frontě. Prostě jen sednete, letíte, vystoupíte, fungujete. Čili věřím, že pro top byznysmeny je to zásadní zrychlení jejich pracovního dne. A pak lze meeting v Miláně zvládnout podobně, jako když já jedu autem na meeting z Plzně do Prahy a zpátky. A než mít své soukromé letadlo s obrovsky nákladným provozem, je lepší v případě potřeby využít Air Bohemia a službu si pronajmout.

A když plánujete třeba skvělý zážitek pro pár lidí z firmy, luxusní rande s manželkou k výročí nebo překvapení pro kamaráda ke svatbě? K tomu je společnost Air Bohemia prostě TOP. Strašně sympatický tým lidí, skvělá komunikace, krásné letadlo a ten catering? Ještě teď dostanu hlad hned, když si na něj vzpomenu 🙂

A není to o tom, že chce někdo machrovat. Je to prostě a jednoduše o těch zážitcích. Protože dnes jsme se s paní Melisovou (moje dcerka) byli koupat u nás za barákem v řece, cestou si natrhali maliny u louky a také to bylo super. Buďte s těmi, kdo vám život naplňují, ne vysávají. Užívejte… ŽIJTE. A je jedno při čem ten pocit naplňování života budete cítit. Jen, ať nás pak prostě jednou nemrzí, že jsme žili málo.

Jasně, let soukromým letadlem není úplně levná sranda, to si nebudeme nalhávat. Ale na druhou stranu, k čemu pořád ty peníze vyděláváme a kvůli jakým věcem se za nimi celé dny, týdny a roky honíme?
Zážitky, které nám už nikdy nikdo nevezme a štěstí v očích lidí kolem nás, kterým děláme radost. To je podle mě ten nejlepší cíl.

Sdílet na
Facebook

Přidejte si mě i na instragramu

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Příhlášení k odběru článků

[wysija_form id="1"]

Když se zde objeví nový článek,
tak vám zašlu e-mail, abyste o něj nepřišli.
Nic víc, nic míň ;)
Děkuji, že jste v tom se mnou. ;)

Přidejte komentář