Nikka perfect serve 2016 a já v porotě

“Máme pro vás skvělou nabídku na účast v porotě soutěže Nikka Perfect Serve. Šel byste do toho?”

Sedět v porotě je vždy pohodová zábava. A ještě v porotě soutěže v servírování whisky? To nešlo odmítnout.

Trochu mě zaskočil e-mail pár dnů před akcí, ve kterém byly nějaké scénáře. Vypadalo to, jakobychom měli sedět na baru, hrát nějaké scénky a snažit se barmana dostávat do situací, které může zažít během normálního provozu.
Noooooo, tak to jsem si zase naběhnul. Ale co, ze slíbeného boje nemám ve zvyku utíkat 🙂

Vysvětlování průběhu Nikka Perfect Serve porotcům
Vysvětlování průběhu Nikka Perfect Serve

NIKKA PERFECT SERVE je vlastně úplně jiná barmanská soutěž. Tady nejde o házení skleničkama nad hlavou, protože to může umět i barman, který je jinak na hosty nepříjemný a vlastně úplný pitomec. Tady jde o celkový zážitek, chování, mluvení, úsměvy a totální zaměření na hosta. Protože, když v baru nebude host, brzy tam nebude ani ten barman. Protože tam nebude ten bar. Ha?

“Nechte doma své ego.” řekl před soutěží Stan Vadrna – ambasador japonské whisky Nikka. Host prostě po celém dnu v práci nechce bojovat s vaším egem a řešit vaše postoje, naštvané ksichty a další věci. Host chce sedět a mít za své peníze pohodu a fajn zážitek. Protože, jestli ho dnes naštvete, příště půjde jinam. Nebo třeba do ZOO – tam jsou na něj hodnější.

Hned na práci prvního barmana jsem koukal jako chleba z tašky. Profík každým coulem.
Hned na práci prvního barmana jsem koukal jako chleba z tašky. Profík každým coulem.

Navíc vždy se říkalo, že není lepší reklama, než šeptačka. Spokojený a nadšený host se stane vaším evangelistou a bude dál šířit myšlenku a vaši práci. A o tom to přesně sakra je. Já nechci sedět v restauraci a po 2min komunikace s číšnicí mít pocit, že ji tu otravuji. Nechci volat na infolinku e-shopu a mít zkažený den, protože mi na druhém konci odpovídá blbec, kterého ráno naštvala manželka. Prostě nechci a nemám to zapotřebí.

JAK TO PROBÍHALO?

V porotě (vlastně tedy v herecké trojici, která hrála hosty v baru při různých situacích) se se mnou vžili barmani Kryštof Hordina a Krisztian Csigó. Oba dva jsou vítězové předchozích ročníků. A já tam byl jako za normální lidi. A navíc se o mě asi ví, že mám rád dobré pití 🙂

Porota Nikka perfect složená ze dvou vítězů předchozích ročníků. A mě.
V porotě byla sranda 🙂
My hrajeme hosty, barman se chová jako ve svém baru. O tom to je.
My dole hrajeme hosty, barman se chová jako ve svém baru. O tom to je.

Jednalo se o 15 minutové bloky, kdy jsme dostali témata jako třeba:
– 2 fotbaloví hráči jdou na drink po zápase, kam přijde i jejich fanoušek a chce se s nimi fotit
– 3 členové kapely jdou na drink, když se dozví, že zemřel hudebník Prince
– 2 manažeři jdou na drink po práci. A do baru vstoupí i opilý host, který je obtěžuje
Atd. Vše v angličtině, a tak musím přiznat, že to pro mě ze začátku byl trochu boj. Po pár koktejlech z Nikka Whisky jsem se ale propil ke kvalitnímu hereckému výkonu.

Pro mě nejlepší scénka. Ožralý Krisztian provokuje nás manažery hotelu, kteří si zašli na drink. Nej bylo, když si zul boty a dal si nohy na stůl...
Pro mě nejlepší scénka. Ožralý Krisztian provokuje nás manažery hotelu, kteří si zašli na drink. Nej bylo, když si zul boty a dal si nohy na stůl…

A barmani/soutěžící z ČR, Slovenska a Maďarska se prostě o nás museli co nejlépe postarat. Tak, jakoby byl normální večer v normálním baru. A musím říci, že takové profíky, jako byli tito týpci (a jedna slečna), takové chcete potkat za barem, když jdete “na drink” (to je něco jako “na jedno” – to také většinou končí v 6 ráno do půl těla na stole).

Ochutnáváního bylo dost...
Ochutnáváního bylo dost…
A foto s vítězem. Peter Bobula ze ZanziBaru.
A foto s vítězem. Peter Bobula ze ZanziBaru.

Navíc prostředí Asian Temple je prostě krásné. Pokud máte rádi asijské jídlo, pití a myšlení, zajděte tam. To fakt doporučuji. A pokud máte rádi dobrou whisky, tak zkuste japonskou Nikka Whisky. Já jsem byl vždy spíš rumový typ, ale zase, když je něco vážně dobré, tak to umím ocenit.

Jo a pokud děláte za barem, tak nechte doma své ego. Jedině tak se z vás stane opravdový profík ve svém oboru. A to přeci chcete, ne?
A my hosté budeme šťastní a budeme si u vás užívat každou minutu. A to zase chceme my. Věřte nám…

 

Sdílet na
Facebook

Přidejte si mě i na instragramu

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Příhlášení k odběru článků

[wysija_form id="1"]

Když se zde objeví nový článek,
tak vám zašlu e-mail, abyste o něj nepřišli.
Nic víc, nic míň ;)
Děkuji, že jste v tom se mnou. ;)

Přidejte komentář